Zoek je zelf een coach? Of wil je coaching inzetten binnen jouw organisatie? 

Dan ben je bij mij aan het goede adres.

  • Planmatig en doelgericht werken: Ik ervaar een structureel tijdgebrek en overbelasting, prioriteiten stellen vind ik lastig. Hoe zorg ik ervoor dat ik meer bereik in mijn werk? Hoe kan ik mijn tijd effectiever organiseren?
  • Tactischer communiceren en beter samenwerken: Het lukt me onvoldoende me helder uit te drukken, goed te luisteren en een goede indruk achter te laten. Ik wil graag beter communiceren, maar hoe? Ik raak vaak in conflictsituaties verzeild, hoe kan ik dit voorkomen? 

  • Succesvoller overtuigen en vergroten van zichtbaarheid: Hoe breng ik mijn ideeën beter over de bühne? Wat kan ik doen om mezelf beter te profileren? Hoe kom ik beter op voor mijn eigen behoeften en belangen?
  • Bewaken van de werk-privébalans: Hoe ga ik beter om met werkdruk of stressvolle periodes? Ik ben een pleaser en cijfer mezelf weg, hoe doorbreek ik die vicieuze cirkel? En hoe geef ik beter mijn grenzen aan?
  • Zorgen voor meer plezier en regie in het werkende leven: Hoe zorg ik voor meer plezier en energie op werk? Wat kan ik doen om mijn drijfveren en ambities scherper te definiëren? Ik wil graag meer in mijn kracht komen, maar hoe?
  • Managen van teams en omgaan met lastige werknemers: Het beste uit mijn mensen halen, hoe doe ik dat? Hoe vergroot ik mijn effectiviteit als manager? Regelmatig heb ik het gevoel dat ik geleefd word. Ik wil graag beter leren loslaten, meer delegeren en ervoor zorgen dat mijn teamleden meer verantwoordelijkheid nemen. Waar moet ik beginnen?
Dit mag je verwachten van een coachingstraject...

Ik help bij...

Aan de slag?

Veelvoorkomende vraagstukken waar ik bij kan helpen zijn: